2013. február 17., vasárnap

Műköröm tanácsok !

Pár szó a műkörömről!



A porcelán műköröm építése két módon is történhet. Az egyik esetben a csak porcelánból építed a műkörmöt és más anyagot nem használsz. A másik esetben tippet is kell használnod a porcelán műköröm építése során.

Jó hír, hogy a kettő között nincs igazán különbség. Hogy magával a porcelánnal, mint alapanyaggal, hogy kell bánnod azt a Porcelán műköröm készítése bejegyzésben olvashatod.


Ha elolvastad és megy a technika, akkor máris indulhat a porcelán műköröm építése tipp segítségével.

Először is készítsd elő a körmöt a tipp felrakásához. Ha ez megvan, akkor helyezd fel a tippeket mind a tíz körömre.

Ezután a porcelán műköröm építése során alkalmazd ugyanazt a technológiát, mintha csak porcelánból készülne a műköröm.

Ha ezzel megvagy, akkor nincs más hátra, mint hogy megadd a végső formáját a műkörömnek.

Ugye nem is nehéz! Ha megy a porcelán műköröm építése csak porcelánnból, akkor ez már könnyen fog menni.

A jó megjelenéshez manapság hozzá tartozik az ápolt kéz is. Kezünket, körmeinket manikűr és műköröm segítségével tehetjük még szebbé. A tél és a nyár beköszöntével azonban kezünk egyre több törődést igényel.
A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást, két körömbe mintát és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza.

A műköröm elkészítésének alapvetően két fajtája ismert:
       -UV fény hatására kötő zselés műköröm, amely zselé állagú, egy komponensű anyag
       -levegőre vagy, UV fényre kötő, két komponensű (por és folyadék) anyag.

A köröm meghosszabbítása történhet tip felragasztásával, amelyet a saját körömmel való egybecsiszolása, rövidítése és formázása után zselével vagy porcelánnal vonunk be.
Másik lehetőség az építés, amikor a sablont helyezzük a saját köröm alá, amelyre a köröm meghosszabbításaként zselét vagy porcelánt hordunk fel. Kötés után a sablont eltávolítjuk, majd a körmöt formázzuk és polírozzuk.
Nagyon kedvelt az ún. francia vég építése, amikor a köröm szabad szélét fehér zselével vonjuk be, ezáltal gyönyörű francia manikűr készíthető, amely nem kopik le.
A műkörmöket 3-4 hetente kell töltetni a köröm növekedésétől függően.


A műkörömről

Sok embernél vita tárgya kell-e műköröm vagy sem. Szerintem mindenki el tudja dönteni mi a jó neki vagy mi nem.
Mint mindennek, a műkörömnek is vannak előnyei, hátrányai. Előnynek mondható az esztétikai megjelenése kezünknek. Ezáltal a műköröm egy kis önbizalmat is adhat, hiszen ha ránézünk kezünkre nem egy rágott, berepedezett körmöt látunk, hanem egy szép kezet. Műkörömnél is többféle típusról beszélhetünk. Hátrányok közé mondható talán, hogy nem ingyen van és 3-4 hetente kell járni feltöltetni, rendbe rakatni.

Építési módszerek a műkörömnél:
  1. TIP-es:   Itt a saját köröm felbolyhozása, fertőtlenítése, zsírtalanítása után egy TIP-et vagyis egy műanyag műkörmöt ragasztunk fel a körömre. Ezt ízlés szerint bizonyos hosszúságúra vágjuk, kért formára (kockás, kerek, mandula) reszeljük. Ezután összedolgozzuk úgy a TIP-et, hogy olyan legyen mintha a saját körmünk lenne.
  2. TIP zselével, porcelánnal, lakkal:  Miután felragasztottuk, szépen összedolgoztuk a TIP-eket, nekiállhatunk a műköröm megerősítésére többféle anyaggal. Ez lehet lakk, zselé, porcelán. Ez egy egyszerű megoldás de nem túl tartós, hiszen a TIP nincs megerősítve.
        A másik módszer ami szerintem az egyik legerősebb a TIP borítása zselével: Itt a TIP formázása, fertőtlenítése, zsírtalanítása után a körmöt zselével vonjuk be, amit zselés ecsettel felviszünk a körömre, majd UV lámpában megköttetünk. A zseléknek ez a jellegzetessége, hogy CSAK UV fényben keményednek meg. Ezekből a zselékből is rengeteg féle színű és fajta létezik. Lehet alapozó zselé, építő zselé, fényzselé, csillámos zselé.
  3. TIP erősítése porcelánnal:   Ez a fajta módszer már az ókorban is ismert volt. A porcelánnal befedett TIP alatt a természetes köröm könnyebben begombásodhat. A zselék sokkal rugalmasabbak, jobban igazodnak a körömformához. Ez az anyag levegőre köt meg. Elkészítése nem egyszerű, csiszolása töltésnél pedig tovább tart mint a zselés körmök esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése